Un altre cop, crec que durant ses fases des meu aprentatge de llengües he passat per totes ses teories psicològiques que existeixen. Quan vaig començar a estudiar anglès, a primària, sa teoria psicològica que predominava era el coductisme. Record que havíem d'estudiar ses parts des cos humà. Sa professora assenyalava una part des cos, si l'encertaves, te donava un caramel. Al final de sa classe, tothom sortia amb ses mans plenes de caramels. Bé tothom no, sempre hi havia aquell alumne que marxava amb ses mans buides, pobret!!! S'aprenent tenia un paper molt passiu.
Sa teoria psicològica canviava a mesura que jo anava creixent. Vam passar del conductisme al cognitivisme. De més gran, ja tens més experiència i més coneixmenets del món i, ja es pot aplicar la teoria psicològica del cognitivisme en l'ensenyament de llengües. Qui no ha rebut aquell correu electrònic en què ses paraules estan mal escrites, desordenades i que està ple de metàtesis, però que, tot i això, el pots llegir i entendre bé el que diu. Això és perquè no llegim una paraula rera l'altra i, sobretot, perquè hem après a llegir.
Record aquelles "competicions" que feiem a classe d'anglès. Era un joc (segur que hi heu jugar alguna vegada) en què sa professora deia una paraula i havies de buscar un animal que començi per aquella lletra, menjar o beguda, país o ciutat, roba, etc. Qui acabava d'omplir totes ses graelles amb una paraula que comences amb aquella lletra deia: STOP! havíem de deixar d'escriure. Després se sumaven es punts i qui guanyava aconseguia més caramels que els altres. En aquest cas, es fomentava sa competició entre ets alumnes.
Com a aprenents, amb sa teoria que crec que me sent més a gust és l'humanisme, ja que té en compte ses necessitats personals dets alumnes, es dóna importància a sa confiança en un mateix, es crea una bona relació amb es companys/es i amb es professor/a també. Hi ha "bon rotllo" a s'aula. Així, jo, personalment, estic més motivada i predisposta a aprendre alguna cosa nova.
domingo, 17 de junio de 2007
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario